Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för Skatepark i Malung

/
  • Glad och gladare. Ann-Louise Eklund som tagit initiativet och projektledaren Pontus Ståhlkloo.  Foto: Kenny Ericsson Tällberg
  • Flit. Sven Kvick och Stefan Hansson hjälper till frivilligt för att få i ordningen rampen. På bilden finns också byggmästaren Göran Erlandsson.  Foto: Kenny Ericsson Tällberg

Annons

Skateparken kommer att ligga på skolgården vid Malung-Sälens gymnasieskola utanför idrottshallen. Förutom att man kommer att bygga en miniramp samt diverse piper, boxar, räcken. Så kommer man att renovera den stora skateboardrampen som finns vid skolan idag. Skateområdet kommer att ha en yta på ca 25x40 meter och man har lagt ny asfalt där den skall placeras.

- I dalarna är den här skateparken överlägset bäst när den blir färdig, säger Pontus Ståhlkloo, lärare på det alpina snowboardgymnasiet i Malung.

Projektledaren Pontus Ståhlkloo som själv inte är helt ovan med en skateboard blandades in i projektet och anlitade då den vane rampbyggaren Göran Erlandsson att bygga parken.

- Det är viktigt att rätt person bygger det hela annars blir det inte bra. Göran Skejtar ju själv så han vet hur han vill ha det, förklarar Pontus.

På plats och hjälper till finns Sven Kvick och Stefan Hansson som normalt får åka till Borlänge om de vill nyttja en fungerande ramp.

- Det är kanon att man fixat det här. Det finns många som kommer nyttja det, säger de båda.

Ann-Louise Eklund som varit engagerad i frågan sedan 2004 då hon lämnade in en motion är belåten att det äntligen blir en realitet men för henne fortsätter arbetet.

- Jag håller på och kollar möjligheten att bygga en hall av något slag så att man kan använda parken under vintern med, men det är mycket kvar innan det blir klart med något, säger Ann-Louise.

Skateparken kommer att delvis vara klar till skolstarten med en så kallad spineramp. Resten kommer färdigställas under hösten och det kommer ha kostat runt 170,000 plus arbetskostnader när det hela är klart.

Mer läsning

Annons