Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för rivning på Jakobsgårdarna

Fastigheten på Meteorgatan 9 rivs.
En renovering blir dyr - och det finns inga garantier för ett bra resultat.
– Vi har inga lägenheter att hyra ut. Ändå måste vi riva, säger Olle Rigborn (S).

Annons

Tidningen berättade häromveckan om rivningshotet mot byggnaden på Jakobsgårdarna. Tunabyggens styrelse har nu tagit beslut om rivning - byggnaden som delvis är evakuerad ska tömmas helt.

Innan den jämnas med marken ska de två hyresgäster som bor kvar i huset erbjudas annat boende, och även Gemensamma krafter behöver ersättningslokaler.

– Det är väldigt stora skador i fastigheten, kraftiga förskjutningar, konstaterar Olle Rigborn (S), Tunabyggens styrelseordförande.

Orsaken till problemen är markförhållandena på platsen. Några andra byggnader på jakobsgårdarna ska inte ha samma problem.

Tunabyggens vd Jörgen Olsson har fått i uppdrag att titta på vad området ska användas till. Olle Rigborn tror för egen del inte på ett nybygge på den aktuella platsen. Däremot att bolaget ser på nyproduktion på annan plats i området. Den mark som frigörs blir i så fall en del av stadsdelsutvecklingen.