Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: C More säkrar rekordlångt avtal med Hockeyallsvenskan

SHL-avtalet säkrades i måndags.Nu har C More även gjort klart med de hockeyallsvenska rättigheterna kommande fem säsonger.– Hockeyallsvenskan är verkligen drömmarnas liga och vi kommer att ha en väldigt levande och närgången bevakning av ligan, säger C More-chefen Erik Westberg i ett pressmeddelande.

Annons

Missa inte vår nya app Hockeypuls Allsvenskan. Klicka här för att ladda hem appen från Appstore och här för Google Play.

C More fortsätter att säkra rättigheterna för flera inhemska sporter och ligor. Tidigare har Superligan i handboll och SSL hamnat i C More-fickan.

Denna vecka har kanalen kammat hem två stora hockeyavtal. I måndags blev det klart att SHL sänds i C More fram till 2024 och i dag presenterades nyheten om att Hockeyallsvenskan visas fram till 2021.

– Hockeyallsvenskan är en liga som engagerar och vi vill ta till vara på det momentum vi nu har med flera klassiska klubbar som slåss om framgångar. C Mores ambitiösa och heltäckande satsning på svensk hockey passar oss perfekt och tillsammans ska vi öka intresset för matcherna och kvalitén på upplevelsen, säger ligans vd, Stephan Guiance.

Avtalet med HA innebär att samtliga hockeyallsvenska matcher kommer att sändas på C Mores streamingtjänst. Dessutom plockas några matchrussin ur hockeykakan och sänds linjärt varje vecka.

–Hockeyallsvenskan är verkligen drömmarnas liga och vi kommer att ha en väldigt levande och närgången bevakning av ligan, säger sportchef Erik Westberg i pressmeddelandet.

SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem hade inte fått någon information innan om att ett nytt avtal var på gång, och säger att han inte vet vad det innebär konkret för SSK och övriga klubbar i hockeyallsvenskan.

–Jag har förstått att det pågått diskussioner om ett avtal men jag vet ingenting mer. Jag har inte läst pressmeddelandet än heller, säger Mats Pernhem.

Det tidigare tv-avtalet gav klubbarna omkring 1,35 miljoner kronor vardera, plus en rörlig del som kan ge ytterligare 100 000-200 000 kronor. Vad det nya avtalet är värt framgår inte av pressmeddelandet från ligan, och Pernhem har inga uppgifter.

Pernhem var inför säsongen kritisk till hur C More hanterat sin sändningsrättighet till hockeyallsvenskan – men tycker att han sett en förbättring under säsongsstarten.

–De har gjort en ansträngning för att göra det bättre. De producerar själva vilket nog var nödvändigt för att säkra kvaliteten på sändningarna. De har visat att de inspirerats av det som funnits tidigare, det är definitivt ett steg framåt. Sen får vi se vad tittarna tycker, säger Mats Pernhem.