Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart att Depeche Mode kommer

Nu är det bekräftat: Depeche mode kommer till Peace & Love nästa år. Torsdagen den 27 juni står de på scen i Borlänge.

Det är ett band med legendstatus som Peace & Love släpper som första akt till 2013 års festival. Depeche Mode bildades 1980 och har sålt mer än hundra miljoner album. Till våren är de aktuella med sin trettonde skiva.
Ronny Mattsson, presschef på Peace & Love är påtagligt nöjd.
– Nu går vi vidare. Det känns fantastiskt, det finns bara ett Depeche. Det blir fantastiskt att se grabbarna igen, det är ett band jag lyssnat på länge själv. Ett pionjärband som har varit viktigt för musikutvecklingen över huvud taget.

Hur länge har det varit klart?
– Det är många som ska komma överens när det är stora aktörer inblandade. Vi kunde gå ut med det i och med deras presskonferens.
Med tanke på de problem som Peace & Love dragits med så markerar det första bandsläppet att siktet definitivt är inställt på framtiden.
– Det hade känts bra vilket år det än hade varit. Nu är vi oerhört nöjda med det här, men det kommer ju många fler. Detta är startskottet. Vi hade aldrig släppt detta om vi inte kommit vidare. Vi bär med oss vad vi har lärt oss.

Hur mycket biljetter har ni sålt?
– Det rullar på, men jag har ingen direkt siffra. Det kommer nog att öka i och med dagens släpp. Vi har ett extra bra pris fram till torsdag.
Spelningen i Borlänge blir bandets enda nordiska festivalspelning. Sammanlagt besöker de 25 europeiska länder och gör 34 spelningar. Turnén startar den 7 maj i Tel Aviv och i slutet av juni spelar de på Peace & Love i Borlänge. Den senaste turnén de gjorde var 2009-2010. De gjorde då 142 spelningar och slog biljettrekord genom att sälja mer än 2,5 miljoner biljetter.
Depeche Mode består av Dave Gahan, Martin Gore och Andy Fletcher.