Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klang och jubel på Vasaskolan i Ludvika när Årets pedagog fick sitt pris

Det blev klang och jubel i Vasaskolan i Ludvika när Årets pedagog i Västerbergslagen 2019 häromdagen mottog priset inför hela sin klass, F 3.
Årets pedagog heter Gisela Nilsson. Eleverna tjoade, hurrade och applåderade sin fröken.

– Vi gillar henne sååå här mycket, sa eleven Dante och slog ut med armarna så mycket han orkade.

T f rektor Susanna Bjäryd fyllde i:

– Ja vi är så stolta över Gisela. Det här betyder mycket för vår skola och för hela lärarkåren. Uppmuntran för allt bra vi faktiskt gör i skolorna är guld värt för oss alla som jobbar i undervisningen, underströk Susanna.

Utmärkelsen Årets pedagog instiftades för sex år sedan av Ludvika Rotaryklubb. Priset har fått ett gott mottagande.

– Inför årets utnämning hade vi fått in 15 förslag, och det var sannerligen inte lätt att försöka hitta rätt bland alla fina motiveringar, kommenterar Rotaryklubbens Tomas Rudh. Det bevisar bara hur många fantastiska lärarkrafter vi har i vårt område. Att det tål att uppmuntras, det är då ett som är säkert.

Gisela var naturligtvis glad över utmärkelsen, men också hon betonade noga med att det bör ses som ett pris till lärarkåren i stort.

Förslag på kandidater till priset kommer i huvudsak från skolor och rektorsområden i Västerbergslagen.

Priset består av ett vårdträd som planteras i närheten av den arbetsplats som pedagogen har. Ett slags kunskapens träd som symboliserar växtkraft och framtid. På en bricka står mottagarens namn och utdelningsår. Utmärkelsen kompletteras med diplom i två exemplar, ett till skolan och ett till Årets pedagog, med juryns motivering.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel