Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klagomål på personal som röker på skola

Nu har personal på Björkås skola och förskola tröttnat på att andra anställda där röker inom skolområdet, vilket är ett lagbrott.
Ett klagomål gjordes förra veckan till miljö- och hälsoskyddsförvaltningen, som i sin tur har kontaktat skolledningen.

Annons

– Så sent som på samverkansmötet 17 september gjordes en påminnelse om att det är tobaksfri skola som gäller. Men det har tydligen varit fortsatta problem och det är verkligen inte bra, säger förskolechef Anette Hesselgren Berggren.

Hon tillägger:

– Förutom att det inte är tillåtet måste vi vuxna också tänka på det ansvar vi har som förebilder. Det ser jättedåligt ut inför barnen om vuxna röker i anslutning till skolan.

Hesselgren Berggren är den som kontaktades i ärendet av miljö- och hälsoskyddsinspektör Anna Schött, som begärt att få veta vilka åtgärder skolledningen tänker vidta för att få stopp på rökningen.

– Jag har redan hunnit prata med Anna Schött och redogjort för vilka åtgärder vi ska vidta, säger Anette Hasselgren Berggren på måndagsförmiddagen efter ett snabbt sammankallat möte med Parkskolans rektor Agneta Carlsson Byström.

Tillsammans med Björkås skolas rektor Mikael Johansson, som var upptagen på annat håll när skolan på måndagen startade efter höstlovet, kommer nu Anette Hasselgren Berggren och Agneta Carlsson Byström att gå ut med en tydlig information om tobaksreglerna till berörda i all skolverksamhet i Grängesberg.

– Vi är ju ett enda skolområde och vill tillsammans förtydliga att det som togs upp på samverkansmötet måste följas.

Utöver denna gemensamma information samt att poängtera ansvaret som vuxna förebilder kommer skolledningen också att trycka på att var och en som vistas på och vid skolorna har ett personligt ansvar för att se till att Tobakslagen följs.