Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klagomål på EU-migrant - livsmedelsinspektören: Man slår på den som redan ligger

Livsmedelsinspektören Bo-Göran Fransson är i sin myndighetsroll säker på en sak.
Nämligen att brist på "ideologisk hygien" är mycket farligare än bristen på personlig hygien.

Annons

Anledningen till livsmedelsinspektörens något ovanliga formulering är ett klagomål som en privatperson mejlade till myndigheten nyligen.

Ett klagomål som med all tydlighet tar sikte på en EU-migrant vid en av centralortens livsmedelsbutiker, och som anmälaren beskriver som en potent smittokälla.

EU-migranten beskrivs som "svårt medtagen av dålig hygien, luktar påtagligt urin". Anmälaren misstänker att "... både löss, parasiter, bakterier och virus finns hos en person som så fatalt misslyckats med att sköta den egna hygienen...".

I ljuset av detta efterlyse anmälaren att butiken måste stängas tills lokalerna är konstaterat fria från "bakteriell/virologisk smitta och/eller lus och parasiter...".

Något nämnvärt gehör från myndighetens sida fick dock inte klagomålet.

Snarare är det en skriftlig uppläxning av anmälaren som Bo-Göran Fransson levererar. Han deklarerar att vare sig myndigheten eller livsmedelsföretagaren ska kontrollera kundernas hygien och hälsostatus.

I en värld "... med krig, terror och främlingshat är det beklämmande att behöva ödsla tid och skattepengar på att besvara denna typ av klagomål..." avslutar livsmedelsinspektören sitt svar till anmälaren.

Och därmed är ärendet officiellt avslutat.

– Men om jag ska vara ärlig har ärendet fortsatt i alla fall. Jag har fått en del mejl från den person som klagade, som skulle kunna uppfattas som förtäckta hot, säger Bo-Göran Fransson till DT.

Han har dock ingen avsikt att ändra sin uppfattning om hur myndigheten hanterat ärendet:

– Klagomålet gick ju ut på att sparka på den som redan ligger, ett personangrepp där budskapet styrs av anmälarens värderingar.