Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klädda i löv dansade konstnärerna på sin egen vernissage

De fyra konstnärerna ville göra något speciellt av invigningen av utställningen "Spår". Så de slingrade in sig i björklöv, dansade runt en udda majstång och av bara farten gick de upp på vägen och fortsatte dansa för de stiliga ekipagen i "Big Lake Run"

Och modigast av de fyra konstnärerna var Hans Esselius, berättar Agneta Kallur, som driver Hjortnäs Handel Galleri där vernissagen och lövdansen ägde rum i lördags.

- Han var helt naken under alla löv och bjussade så gärna på sin stora härliga mage, vilket åkarna i Big Lake Run tyckte var extra kul, berättar Agneta Kallur.

Det fanns inga förhandsplaner på att kila upp till vägrenen utan det var stundens spontana infall som ledde till detta lövade och iögonfallande kulturmöte.

Innan dess hade de fyra lövade konstnärerna dansat runt konstnären Kjartan Slettemarks majstång och det till tonerna av elektronisk musik. Vilket i sin tur var helt enligt dagens planer, berättar Agneta Kallur.

Ett 50-tal gäster närvarade på tillställningen och invigningen av utställningen som heter "Spår". Utställningen pågår till och med den 21 augusti och besökarna bjuds på verk med foto, grafik, video och skulptur.

Deltagande konstnärer i "Spår" är förutom den oblyge fotografen Hans Esselius även fotografen Brita Olsson samt videkonstnärerna Karin och Marie Grönlund.

Helene Billgrens utställning pågår också för fullt på Hjortnäs Handel Galleri

Läs fler Leksandsnyheter här:

Ladda hem nya versionen av DT:s Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:s Android-app här