Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjällberg och Sares nya skidchefer

Svenska Skidförbundet renodlar organisationen och tillsätter Lasse Kjällberg och Johan Sares som tillförordnade chefer för de två största grenarna alpint och längd.


–  Deras uppgift blir att ta det övergripande ansvaret, vilket innebär landslag, marknad och nationellt, säger förbundsdirektören Niklas Carlsson i ett pressmeddelande.

Alpint och längd har båda stora organisationer och omsätter mycket pengar varje år. Helhetskontrollen är viktig. Precis som kommunikationen.

– Med en alpin chef och en längdchef får vi tydliga roller som rapporterar till mig, samtidigt som vi effektiviserar arbetet och får bättre överblick på helheten i de båda grenarna, inte minst när det gäller ekonomin, säger Niklas Carlsson.

Cheferna för alpint och längd ska i första hand jobba med intäkter, men också ansvara för personal, ekonomi och organisation.

Uppdraget innebär även att lägga upp de strategiska riktlinjerna för hur alpint och längd ska möta framtiden och skapa de bästa tänkbara förutsättningarna såväl nationellt som internationellt.

– Förändringen ligger helt i linje med vad styrelsen för Svenska skidförbundet vill. Jag har stor tro på att detta blir bra för alla som jobbar med alpint och längd, säger Niklas Carlsson, som vill poängtera att de nya cheferna inte kommer att ha någon operativ funktion inom de sportsliga bitarna, där sportchefen Anders Sundqvist håller i trådarna för det alpina landslaget och förbundskaptenen Lars Öberg för längdlandslaget.

Lasse Kjällberg är sedan länge ett tungt och respekterat namn inom de alpina leden. Lasse var förbundskapten under Ingemar Stenmark tid och har sedan dess jobbat som såväl landslagschef som kommersiell chef för alpina landslaget. Utöver det har Rörbäcksnässonen, numera bosatt i Säter, varit vd för Stötens fjällanläggning i Sälenfjällen.

Johan Sares från Mora är inne på sitt fjärde år som marknadsansvarig för längdlandslaget, ett jobb han nu kommer att sköta parallellt med längdchefsrollen. På CV:n finns även en period som klubbdirektör för Mora IK.