Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kizil sitter kvar

Ramazan Kizil var beredd att kliva av sitt ordförandeskap i Dalkurd under ett extrainsatt årsmöte.
Ingen av valberedningens tre kandidater tackade dock ja till uppdraget.
Därmed sitter Kizil kvar.
– Jag ville att någon duktigare än mig skulle ta över den posten, konstaterar han.

Annons

Kristina Svensson och Ali Sahindal hade tidigt tackat nej till valberedningens förfrågan om ordförandeposten i Dalkurd.

Det sista namnet var Evin Cetin, Socialdemokraternas ombudsman i Dalarna, som tagit en paus från sitt jobb efter att hon förra veckan hamnade i blåsväder när tidningen Expressen publicerade bilder där hon dansade med kurdiska rebeller.

Mitt under det extrainsatta årsmötet kom dock svaret från henne också.

– Evin skulle ha tackat ja, men vi fick svar alldeles nyss från henne. Oroligheterna gjorde att hon tackade nej, förklarar Ramazan Kizil, som nu sitter kvar som ordförande.

– Jag vill vara kvar, men jag ville att någon annan, duktigare än mig, skulle ta över den posten, förklarar Kizil och fortsätter:

– Jag kommer alltid med min största vilja att jobba med den här föreningen, men jag känner till min kapacitet också.

Var är det som du inte räcker till, tycker du?

– När det gäller språket och skrivelser har jag brister. Annars, när det gäller att lägga ned tid och jobba, har jag inga problem. Det kommer jag göra så länge som klubben finns.

Anledningen till att man kallade till det extra årsmötet var för att klubben skulle ändra sina egna stadgar.

Från att tidigare ha varit 29 ordinarie ledamöter och 14 suppleanter i styrelsen, tog man nu beslut om att minska den siffran ordentligt.

Den nyvalda styrelsen, som sitter till det ordinarie årsmötet i februari, består nu i stället av 11 ledamöter och 7 suppleanter.

– Vi var många och det funkade inte på sätt och vis. Det blev inte effektivt, menar Kizil och fortsätter:

– Vi vill bli effektivare och få till hårdare diskussioner. Komma med idéer och producera. När man prövar något, så måste man ingripa och se vad som funkat och inte funkat. Jag är säker på att det blir bättre nu.