Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

King & Queen of the hill

I torsdags avgjordes årets King & Queen of the hill. Segrare totalt blev Annika Löfström och Lars Suther.

I samband med Sälendagen anordnades i torsdags årets King & Queen of the hill. Det var andra gången som tävlingen anordnades efter premiären i fjol.

Tävlingen var uppdelad i två kategorier, cykel och rullskidåkning. När Sälens IF, som arrangerar tävlingen, funderade över upplägget tyckte de nämligen det skulle vara roligt att se vilka som är starkast, cyklisterna eller skidåkarna.

Starten för de båda kategorierna skedde vid Olnispagården i Sälens By och sedan fortsatte rundan uppför gamla fjällvägen och mot nya fjällvägen. Där delade sig banorna så att cyklisterna tog sikte mot Köarskär och målet vid toppen av Gustav Express stolbana. Rullskidåkarna fortsatte från Sälfjällstorget och ut på Fjällvägen till Högfjällshotellet och vidare till Östfjället.

Distansen för cyklisterna blev 14,3 kilometer med en klättring på 519 höjdmeter, för rullskidåkarna blev distansen 11,5 kilometer och en klättring på 483 höjdmeter.

På eftermiddagen prisades segrarna på stora scenen vid Olnispagården. Segrare bland dem som både cyklade och åkte rullskidor och alltså årets King and Queen of the hill blev Annika Löfström från Årsunda IF/Team Exspirit och Lars Suther från IFK Mora.