Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kimmo Väkiparta lämnar Ovako

Den 1 januari ändrar Ovako sin organisationsstruktur. Verksamheten, som i dag är indelad i tre divisioner, kommer i stället att delas in i fem affärsområden.

De fem områdena är: Bar SmeBox (Smedjebacken Boxholm), Bar Hofors-Hällefors, Bar Imatra (stålverket i Finland), Bright Bar (Upplands Väsby med vidareförädling i bland annat i Hällefors, Forsbacka, Hallstahammar och Mora) och Tube and Ring (Hofors).

Kimmo Väkiparta, som var vd för Ovako Bar Smedjebacken Boxholm och Ovako Hofors AB, slutade sin tjänst den 17 december. Det är dock oklart varför.

Enligt obekräftade uppgifter har han nämligen inte något annat jobb, men tidningen har inte lyckats nå honom för en kommentar.

- Han har beslutat att lämna oss, säger koncernchef Jarmo Tonteri när han ombeds svara på varför vd:n slutade.

Vad ska Kimmo Väkiparta göra istället?

- Det kan jag inte svara på. Det måste du fråga honom.

Så det här beror inte på att ni vill göra er av med honom?

- Nej, nej.

På frågan vem som efterträder Kimmo Väkiparta svarar Jarmo Tonteri att Ovako ska dela Bardivisionen, som Kimmo Väkiparta ansvarade för, i de tre delar och att Ulf Wilandh blir ansvarig för Bar SmeBox.

I samband med organisationsförändringen utnämns platschefen i Smedjebacken, Petri Palmu, till chef (Senior Vice President) på koncernnivå med övergripande ansvar för inköp av råmaterial och produktionsförnödenheter.

- Det är helt annat än tidigare, konstaterar Petri Palmu, som arbetat på Ovako i Smedjebacken i elva och ett halvt år som stålverkschef, produktionschef och nu senast även platschef.

Petri Palmu gör sin sista dag vid årsskiftet och uppger att det var han själv som valde att byta jobb. Eftersom hans nya arbetsplats finns i Upplands Väsby kommer han även att flytta ifrån Smedjebacken.

Vad betyder de här omorganiseringarna för Smedjebacken?

- Det är inte meningen att det ska betyda någonting. Nya krafter som tar över och vi vill satsa på råmaterialsidan. Det är en utveckling, svarar Jarmo Tonteri.

Fotnot: Organisationsstrukturen innebär också att Sten Lyckström blir chef för Bar Hofors-Hällefor, Heikki Nyholm för Bar Imatra, Anders Henström för Bright Bar och Rickard Qvarfort för Tube and Ring.