Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kimmi BIS-trea i Europa

Efter 48 timmars färd, ett löddrande bad och hårdkörning med fönen, tassade Kimmi ut och mötte domarna med en svansviftning.
Det gick hem och innan tävlingen var slut hade han besegrat 6 000 hundar och blivit tredje bästa hund på hela utställningen.

Det var en trött men stolt och lycklig familj från Caci´s kennel i Nyby, som häromnatten återvände hem med sin största internationella seger hittills.

- Extra roligt är förstås att det är första gången någonsin en flat coated retriever kommer på prispallen i så här stora sammanhang, säger matte Carina Östman.

Utställningen Kimmi utmärkte sig på var nämligen den stora årliga Europautställningen, som den här gången arrangerades i Rumäniens huvudstad Bukarest.

- Först vann Kimmi över alla flat coated retrievers, sedan över alla i gruppen stående apporterande fågelhundar och blev slutligen BIS trea, förklarar husse Mikael Persson.

Segern firade Kimmi och familjen med pizza, som var det enda de kunde hitta på nattkröken. Utställningen drog nämligen ut på tiden så att BIS-vinnarna kunde koras först framåt midnatt.

- Ära och berömmelse vinner, och så får man se vackra hundar. Men det är inget man blir rik på, så vi måste jobba heltid båda två för att få det att gå i hop med alla hundar, säger Carina med ett leende.

Sedan 25 år tillbaka driver hon och Mikael Caci´s kennel i Nyby med flat coated retriever och amerikansk cocker spaniel. Det gör de så lysande att de bland mycket annat blivit årets uppfödare i Sverige.

- Jag är väldigt kräsen av mig och har ingen brådska. Den skotska pappan till Kimmi väntade jag 10 år på, erkänner Carina.

Att det var rätt har Kimmi visat nu när han med sin inombords glädje och ständigt viftande svans charmar domare över hela Europa. Samtidigt som han till vardags är en toppenkompis åt alla hemma i huset.