Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Khan ledde men missade kvalgränsen

Annons

Engelsmannen Simon Khan spelade drömgolf på torsdagen och tog ledningen i Europatourtävlingen på Gut Kaden. På fredagen förvandlades drömmen till en mardröm. En trippelbogey, sju bogeys och två birdies innebar 80 slag, 15 slag sämre än på torsdagen och han föll till 93:e plats och missade kvalgränsen.

Khan får ägna helgen åt att fundera vad som gick snett. Kanske känns det lite lättare om han tänker på australiern Rod Pampling som ledde klassiska British Open på Carnoustie 1999 men dagen efter gick 15 slag sämre och missade kvalgränsen.

Leder Europatourtävlingen gör Zane Scotland, England, och hans landsman Lee Slattery, båda på 135 slag. Bäste svensk är Alexander Norén som är sexa, tre slag bakom duon efter 71 slag andra dagen.

En som gick motsatt väg till Khan var Martin Erlandsson som klättrade 71 placeringar till elfte plats efter 67 slag och totalt 139, samma som Peter Hanson.

Peter Gustafsson och Robert Karlsson, båda 140, Johan Edfors, 141 samt Johan Axgren, Niclas Fasth, Christian L Nilsson och Jarmo Sandelin på 143 klarade också kvalgränsen.

Axgren som låg fyra behövde 76 slag på fredagen och Fasth som var tia behövde 75. Pelle Edberg som tillsammans med Fasth varit de hetaste svenskarna den senaste tiden låg 22:a och var två under par efter första nio. Men fyra över par på hål tre och en trippelbogey på sexan innebar att han rasade och gick på 78 slag för totalt 147 slag.

TT

Mer läsning

Annons