Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaxiga Mora är en snackis

Det råder skilda världar inom dalahockeyn just nu.

Mora IK jobbar febrilt med att värva ännu en etablerad NHL-stjärna.

Anaheims forward Bobby Ryan är högaktuell för klubben från Ovan-Siljan.

"Anze behöver en lekkamrat" säger Peter Hermodsson kaxigt.

Samtidigt för värste rivalen Leksands IF en kamp mot överlevnad där det handlar om att ekonomiskt hålla nästippen ovanför ytan.

Beträffande Bobby Ryan kan faktiskt affären redan vara i hamn när ni läser dessa rader.

MIK har de senaste dagarna bearbetat sina sponsorer och fått ett otroligt positivt gensvar till att plocka in ännu en färgstark NHL-profil i laget.

Externa pengar ska ligga till grund för den spektakulära satsningen. Hermodsson & kompani har och gör ett kanonjobb. Starkt att få med sig sponsorerna i så stor utsträckning när det råder så tufft konjunkturläge.

Anze Kopitar, Stanley Cup-mästaren från Los Angeles, gjorde lilla Mora IK till en stor hockeysnackis runt om i världen när han anlände. Nu är Bobby Ryan på intåg. Starkt jobbat!

I dag ska Leksands kommun lägga fram ett krispaket för vad man mäktar med när det gäller LIF. Kommunen vill rädda klubben från en konkurs, men någon borgen på 25 miljoner, rakt av, blir det inte tal om och det tycker jag är bra.

Jag skulle önska att klubbledningen hade modet att lägga alla kort på bordet och berätta den osminkade sanningen om varför konkursen egentligen lurar bakom hörnet.

Att en misskötsel under ett antal tidigare år vållat denna gigantiska varböld...