Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kattfamilj fortfarande hemlös

Lilla mamma katt och två av hennes tre ungar saknar fortfarande stadigvarande hem.
De är akut omhändertagna av Djurskyddet Dalarna, men behöver snarast få flytta till egna hem.

Det var i början av augusti, som de boende på Galgberget i Falun slog larm . En ensam kattmamma med tre små ungar hade upptäckts i ett högt beläget förråd ovanför en carport.

Det visade sig snart att katten, sedan ungarna fötts, fått mat av ett vänligt äldre par som sett henne försöka äta av fågelmaten. De hade också förgäves försökt hitta hennes ägare.

För att rädda den hjälplösa familjen ställde Djurskyddet Dalarna upp med jourhem, men än har bara en av ungarna haft turen att få flytta till en egen familj.

Nu börjar det bli bråttom och familjens jourmatte vädjar till intresserade att höra av sig till Djurliv och komma och titta på mamma katt och hennes småttingar.

De är nu runt 15 veckor och snart lika stora som sin lilla unga mamma. Den ena busigare än den andra, och alla tre väldigt smäckra i kroppen med lite oriental över sig i utseendet.

Kattungarna har ända från början varit rumsrena och skött lådan perfekt. Samma sak med mamman som måste ha haft ett hem men övergivits, då ingen ägare hört av sig vare sig till polisen eller Djurdetektiven.

Är du intresserad och vill veta mer om familjen. Ring då Djurdetektiven på 023-195 35, så får du gärna träffa familjen i jourhemmet i Falun.