Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katter misstänkt bortförda

För ett par veckor sedan försvann kullbröderna Jönsson och Svensson med ett par dagars mellanrum från hemmet i Grycksbo.
Nu har Svensson hittats av en familj i Sörskog, medan Jönsson fortfarande är spårlöst försvunnen misstänkt bortförd.

Jönsson och Svensson är årsgamla kullsyskon, som alltid hållit till hemmavid. De är sociala och trevliga, kastrerade, öronmärkta och vaccinerade båda två.

- Det var tack vare öronmärkningen, som familjen i Sörskog hittade mig i går kväll, säger Svenssons tacksamma matte Anna Sjöberg.

Hon har svårt att tro att Svensson frivilligt gått genom skogen de dryga en och en halv milen till Sörskog. Därför befarar hon nu också att även Jönsson kan vara långt hemifrån.

Svensson är vit med röda skiftningar och Annas katt, medan Jönsson, som fortfarande är borta, är röd och mamma Britt-Maries katt.

Nu vädjar de till boende en bit bort att hålla utkik efter Jönsson och slå larm om han skulle dyka upp. Jönsson är mörkt röd till färgen med vita strimmor. Munnen är vit och nosen röd.

Han är väldigt kelsjuk och trivs på höga höjder, där han kan ligga och spana. Precis som sin vite broder Svensson, är han väldigt social och hemkär.

Så trött och tunn som min Svensson är tror jag inte att han givit sig i väg frivilligt utan fått hjälp av någon med bil, säger Anna.

Katternas märkliga försvinnande är polisanmält, och familjen hoppas nu att även Jönsson ska dyka och få hjälp av snälla människor att hitta hem.

Matte Anna hämtade sin Svensson i Sörskog i går kväll, och hon är beredd att hämta Jönsson så fort hon får veta var han finns.

Jönsson är alltså mörkt röd till färgen och märkt i vänster öra. Om du ser honom vädjar Anna att du ringer hem till familjen Sjöberg på 023-411 87 eller till henne på mobilen på 072-547 93 19.