Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katten kvar trots skyliftaktion

Katten i den höga tallen på Galgberget sitter fortfarande kvar.
Detta trots omfattande försök under dagen att rädda ner den med skylift.

Djurliv berättade i går om den nödställda katten, som uppmärksammats av flera boende i området. Den hade då suttit i den höga tallen i minst tre dygn och Djurliv efterlyste ägaren.

Magnus Rönnqvist som engagerat sig i kattens öde fick tips av Räddningstjänsten att kontakta Hyrmasen. Ett nästan nystartat företag i Falun, som hur ut skyliftar i olika storlek.

Djurliv ringde Hyrmasens ägare Johan Wetter, som på sin hemsida informerar om att han även hjälper ner nödställda katter i höga träd för till ett överkomligt pris.

Tyvärr visade sig den gamla tallen med sina knotiga grenar upptill vara svårforcerad. Katten drog sig uppåt och efter en dryg timmes lockande med mat tvingades Johan Wetter ge upp.

Lite av den näringsrika maten från Djursjukhuset fästes dock på den högt belägna gren, där infångandet bäst borde kunna ske. Mest för att locka dit katten men också för att ge den lite näring.

Om inte katten självmant tar sig ner innan dess kommer Hyrmasen att göra ett nytt försök i morgon. Nu vet Johan hur det ser ut där uppe och var katten bäst ska kunna fångas in.

Fortfarande har dock ingen ägare hört av sig till Magnus Rönnqvist, som bor där uppe, slog larm och vet var katten sitter. Han nås på 070-442 59 23.