Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kattägare överklagar föreläggande

Efter upprepade klagomål har en kattägare i 50-årsåldern förelagts av länsstyrelsen att förbättra för sina djur.
Han överklagar nu föreläggandet med motivering att han överlåtit djuren och inte längre är kattägare.

Det var efter upprepade klagomål på bristande tillsyn, och att katterna saknade mat och vatten, som länsstyrelsen ingrep. Då hade ägaren enligt uppgift också haft en kattungekull på verandan utan att någon av katterna fick komma in.

Efter det hade samtal förts med kattägaren, som utlovat bättring utan att någon ändring skett. Han förlades därför att förbättra för djuren, men överklagar nu föreläggandet då han inte lägre har katterna i sin ägo.

Djuren har enligt ägaren överlåtits till anhöriga en dryg halvmil bort. De har dock gått tillbaka till hembyn, men skjutsats iväg igen varpå en katt försvunnit. Den katten är enligt mannen fortfarande borta.

Mannen skyller klagomålen på grannosämja och menar att katterna haft allt de behöver men kommer från vilda djur och inte passar inomhus. Han hänvisar till det sätt bönder håller sina katter på och anser det vara det rätta.