Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katarina körde upp – för motorsågskort

En glad Katarina Hellgren konstaterar att hon klarat uppkörningen för motorsågskörkort.

Annons

– Jag trodde inte att jag skulle kunna lära mig det här på så kort tid.

Katarina är en av ett halvdussin deltagare – allt från nybörjare till yrkesverksamma skogsarbetare – som gått en motorsågsutbildning för Stig Bergström.

– De har utbildats för både A- och B-körkort, vilket innebär att de får både hugga ved och fälla träd, säger kursledaren.

Häromdagen avlade de – i närheten av Molnbyggen – prov för motorsågskörkort med Erik Fallgren, Säker Skog AB, som provledare.

Katarina Hellgren berättar att hon så sent som i våras "i princip" aldrig hållit i en motorsåg.

– Men när köpte en skogsfastighet bestämde jag mig för att se om jag kunde lära mig grunderna i motorsågshantering och tack vare Stigs stöd har det gått över förväntan, säger Katarina, som "bara slirade" lite på teorin.

– Jag är väldigt nöjd och har haft jättekul, tillägger hon.

Kursdeltagarna, som inledde utbildningen i mitten av juni och deltagit i nio utbildningsträffar, berättar att de haft trevliga och lärorika diskussioner, deltagit i en skogsdag i Siljansnäs och – utöver alla praktiska övningar – tittat på utbildningsfilm.

– Överlag gick det bra för kursdeltagarna under uppkörningen, men kursen och proven visar att det är nyttigt även för erfarna skogsarbetare att fräscha upp kunskaperna, säger Stig Bergström.