Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kastade cykel in i vardagsrummet

När kvinnan berättade att hon hade träffat en ny man blev före detta mannen arg. Så arg att han sågade ned ett äppelträd och kastade en cykel genom fönstret in i vardagsrummet.
Den 40-årige mannen från Ludvika åtalades och han har nu dömts till dagsböter för skadegörelse.

Kvinnan och mannen gifte sig 2004, separerade 2010 och skilde sig 2011. Separationen var jobbig och dramatisk.

En dag i juni förra året berättade kvinnan att hon hade träffat en annan man. Dagen efter bankade det på dörren, utanför stod exmannen och skrek att kvinnan var otrogen. Hon såg inte när exmannen sågade ned äppelträdet, som paret hade fått när de gifte sig, men hon såg när han släpade iväg trädet in i skogen.

Exmannen krävde sedan att kvinnan skulle öppna dörren vilket hon inte gjorde. Senare samma dag såg hon att det stod "otrogen" på brevlådan och på eftermiddagen dök exmannen upp igen. Han var jättearg, bankade på fönstret och skrek. Kvinnan ringde då till polisen och ungefär samtidigt kom sonens cykel med stor kraft inflygande genom fönstret i vardagsrummet. Hon såg inte exmannen vid tillfället, men han körde därifrån i bil strax efter händelsen.

I förhör sa mannen att han var upprörd för att han såg en främmande man i kvinnans hem, trots att de fortfarande hade betänketid. Han sa också att han snubblade på cykeln och ställde den åt sidan. Vidare att han inte hade sågat ned trädet eller skrivit på brevlådan.

Nu trodde inte Falu tingsrätt på exmannens uppgifter. Kvinnans berättelse ansågs dock som trovärdig och tillförlitlig. Mannen dömdes för skadegörelse och påföljden blev 60 dagsböter á 150 kronor. Han ska också betala skadestånd till kvinnan med 500 och till ett försäkringsbolag med 13 528 kronor.