Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kartor över brandområdet i Älvdalen: "Norra och nordvästra delarna har varit kritiska"

Artikel 23 av 25
Skogsbränderna i Älvdalen
Visa alla artiklar

Brandområdet som är markerat på kartan är daterat den 21:a juli, klockan 13.00, enligt räddningstjänsten är informationen fortfarande aktuell.
– Det är den i stora drag, säger Anders Rosén, presskommunikatör på Mora brandkår.

Annons

Brandområdet är markerat i rött och omringas av de så kallade begränsningslinjerna. Under veckan har elden tagit sig över dem vid några tillfällen.

– På några platser har elden tagit sig över begränsningslinjerna, ibland drygt 300 meter, vilket är illa nog men inte mer än att det går att bekämpa och få under kontroll, fortsätter Rosén.

Inom brandområdet, har olika delar av det prioriterats under veckan.

– I veckan har det norra och nordvästra delarna har varit kritiska. I dag har vi arbetat mycket i det sydvästra delarna på grund av att vinden blåser åt det hållet. Så det varierar, förklarar presskommunikatören.

På kartan går det att se avståndet till de närmsta tätorterna. Särna är ungefär två mil nordväst om brandområdet, medan Älvdalen är närmare fem mil söderut.

Kartorna är hämtade från Älvdalens kommuns hemsida, som också informerar var brandflygen tankar vatten till sina bombräder.

I de delar av Österdalsälven som berörs av brandflygen, är allmänheten förbjuden att befinna sig i vattnet, annars måste flygplanen avbryta tankningen.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons