Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karonen överraskade sig själv

Lassi Karonen tog på söndagen sin tredje pallplats i världscupsammanhang.
Brudpigas stjärnroddare trodde själv inte på att det skulle hända i säsongens första världscuptävling.
– Det kanske var bra på något sätt, säger Karonen.

I slutet av augusti ska Lassi Karonen ha prickat toppformen när VM i Slovenien börjar.

I helgens världscuptävlingar i Tyskland gav han positiva besked inför resterande tävlingar.

– Jag är väldigt nöjd och blev faktiskt lite överraskad, erkänner Karonen, som rodde hem sin tredje bronspeng i världscupsammanhang.

Senast han tog en pallplacering i världscupen var för tre år sedan i Lützen, 2008. Den första kom sommaren 2006 i München.

I lördagens semifinal slutade han också trea efter att ha förlorat en spurtduell mot litauern Mindaugas Griskonis. Lassi Karonens fokus inför söndagens final var att inte hamna i någon ny spurtstrid mot Griskonis.

– Jag ville göra ett bra lopp och ta revansch på honom. Sedan fick jag ett adrenalinpåslag när jag märkte att jag låg bra till och kunde dra på lite mer, säger han.

När Karonen kom i mål var han knappt fyra sekunder före Griskonis och drygt sex sekunder bakom regerande världsmästaren Ondrej Synek, Tjeckien, som vann världscuptävlingen. Tvåa kom tysken Marcel Hacker.

I förra årets världscuppremiär slutade Lassi Karonen knappt 13 sekunder bakom segraren. Jämfört med helgens resultat har han knaprat in ungefär hälften.

– Det känns som att jag tagit ett bra steg, säger Karonen.

Hur känns formen?

– Någon toppform har jag inte nu. Tanken är att jag ska toppa till VM i Slovenien. Nu gäller det bara att hitta en hög och stabil nivå.

Nästa världscuptävling avgörs i Hamburg helgen 17–19 juni. Fram till dess väntar hård träning på hemmaplan innan han återigen tar flyget till Tyskland – och kanske en till pallplacering?

– Ja, det känns som en bra målsättning, säger Lassi Karonen.