Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl Hedin rikast i Dalarna

Veckans Affärer har publicerat en lista över landets miljardärer. Bland dessa finns Karl Hedin som ligger på 78:e plats med en förmögenhet på två miljarder kronor.

Karl Hedin, 64, är bosatt i Matsbo utanför Smedjebacken och äger företaget AB Karl Hedin som är ett familjeägt sågverk, emballage och handelskoncern med verksamhet i Sverige och Baltikum. Företaget grundades av Karl Hedins farfar i början av 1900-talet och har i dag 900 anställda och en omsättning på 3 miljarder kronor.

Listan toppas av Ingvar Kamprad med en förmögenhet på 525 miljarder kronor. Enligt listan är Karl Hedin den i Dalarna med störst förmögenhet.

Veckans Affärer noterar också att Sverige aldrig har haft så många miljardärer som nu och att de är rikare än någonsin tidigare. Något som förklaras med ekonomins globalisering och digitalisering och en ökande ojämlikhet.