Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl-Göran och Cognac bäst i Dala-Floda

Karl-Göran från Stora Skedvi var – tätt följd av Cognac från Dala-Floda – den store segraren när en hönsutställning genomfördes i Dala-Floda.
Skedvituppen, ägd av Ann-Marie Elf, gol åtta gånger på tio minuter och blev, om uttrycket tillåts, arrangemangets galning.

Det var Dalarnas Rasfjäderförening som ordnade hönsutställningen och marknaden intill Kyrkälvbron.

Ett 100-tal personer besökte arrangemanget, där ett 70-tal fjäderfän ställdes ut.

Domaren John-Åke Svensson från Värmland bedömde hönsen och utsåg Dala-Flodatuppen Cognac till utställningens vackraste tupp.

Men den som gjorde mest "väsen" av sig var alltså Karl-Göran, som formligen utklassade konkurrenterna genom att under tävlingstiden gala åtta gånger – när alla andra tävlingsdeltagare var helt tysta.

En möhippa – för Hanna Olsson – bidrog också till feststämningen.

Flera av deltagarna tog chansen att sälja, köpa och byta fjäderfän och hämta in nya idéer.

– Det här var listigt, en form av återbruk, berömde Anette Landegren, Dalarnas Rasfjäderfäförening, när hon tittade på två gamla barnsängar av spjälmodell, som med hjälp av ett tak och ett hönsnät omvandlats till små och lätthanterliga hönsburar.

Hela arrangemanget "applåderades" av ett gäng trumduvor, ägda av Håkan Lindström.

Han berättade att duvorna ger ifrån sig ett svagt trummande läte när de sätter sig för att vila, ett läte som med lite god vilja kan uppfattas som uppskattning i form av dova applåder.

– Applåder är bra, syftet med det här och andra liknande aktiviteter är ju att intressera fler för vår verksamhet och att slå vakt om de olika raserna, förklarade Anette Landegren.