Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Mattsson omvald

Annons

Karin Mattsson omvaldes på två år som ordförande i Riksidrottsförbundet (RF) och Riksidrottsstyrelsen (RS) vid Riksidrottsmötet.

Mattsson, 35, blev vald till svensk idrotts högsta post vid förra Riksidrottsmötet för två år sedan och omvaldes nu utan motkandidat.

Större strid blev det kring valen av de ordinarie platserna i Riksidrottsstyrelsen. Riksidrottsmötet gick emot valberedningen när det gällde nomineringen av Björn Eriksson. Förre rikspolischefen och landshövdingen i Östergötlands län, som också är ordförande i Skidskytteförbundet, ratades och i stället valdes Leif Larsson, skolidrott, och nominerad av nio förbund och distrikt, om för fyra år.

Karin Redelius, Stockholm, och Ingemar Ericson, Umeå, omvaldes också på fyra år. Nya i styrelsen på fyra år blev Khennet Tallinger, Hässleholm, och Anita Engvik, Örnsköldsvik. Förutom Leif Larsson var Annika Wallentin, Örebro, nominerad utanför valberedningens förslag.

Lars-Åke Lagrell, Växjö, och Annika Engström, Stockholm, avböjde omval.

En fråga som den nya RS-styrelsen har att ta tag i är utredningen om svensk idrotts organisation som Riksidrottsmötet beslutade om trots att Sveriges olympiska kommitté (SOK) tidigare sagt nej till.

Annika Engström sitter i ishockeyförbundets styrelse men har arbetat med brett spektrum av idrottsfrågor och är en av fem kvinnor i RS, förutom ordföranden Karin Mattsson.

TT

Mer läsning

Annons