Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kapten Karlsson kastar loss

I kväll börjar allvaret.
Nykomlingen Karlskrona gästar Tegera Arena i den första omgången av säsongens Hockeyallsvenskan.
En serie där Leksand går in som en av de stora favoriterna.
– Kapaciteten och potentialen finns definitivt, slår lagkaptenen Gabriel Karlsson fast.

Sista träningspasset inför den allsvenska premiären är avklarat.

Gabriel Karlsson och Jens Bergenström sitter i bilen mellan Leksand och Borlänge.

Om ett drygt dygn ska de båda äntra isen när Karlskrona gästar och allvaret startar.

– Ja, nu är det tränat och klart, så nu laddar vi på bara. Ta det lugnt, äta rätt, dricka och se till att kroppen är hundra procent i morgon (läs: i dag), när det drar i gång, konstaterar Karlsson.

Den gångna veckan har varit tuff för laget.

Tre träningsmatcher på fyra dagar, där det blev förlust i samtliga.

– Det har varit intensivt, men då är kroppen förberedd på att det blir hårt jobb. Och träningsmatcher är träningsmatcher.

Ni är inte slitna?

– Det tror jag inte. Vi är vältränade allihop.

– Alla är väl förberedda och laddade. Det ska bli skönt att börja spela om poäng och få den där lilla extra nerven.

Är Leksand bättre i år än i fjol?

– Jag tror att vi har tagit något steg, men jag hoppas att vi kommer utvecklas hela tiden, under resans gång.

– Det som talar för oss är att vi behållit i stort sett hela laget och killarna som kommit in har spetsat till det ytterligare, både på isen och i omklädningsrummet. Jag tycker även att de unga killarna har tagit kliv över sommaren.

Tillsammans med Örebro och Djurgården tippas Leksand av de flesta vara favoriter till att ta hem serien. Något Karlsson förstår.

– Ett av lagen tycker jag absolut att vi ska vara. Den kapaciteten och potentialen finns definitivt.

Han höjer dock ett varningens finger för fler än de tre favoriterna.

– Södertälje kan nog vara med och Bofors (BIK Karlskoga) gick bra ifjol. Malmö är säkert med och Oskarshamn överraskade ifjol också. Mora vill säkert också ha några ord med i leken. Det är nog många som vill vara med och slåss.

– Men det är det som är roligt och som gör att Hockeyallsvenskan glöder. Det är ett stort intresse och ett varumärke som har växt.

I skadade Pelle Prestberg frånvaro fick Karlsson redan ifjol, under en tid, ta på sig lagkaptensansvaret. I år har han fått förtroendet från start.

– Det är ju såklart jäkligt skoj. Det är ett stort förtroende man får och jag hoppas såklart att jag kan förvalta det på rätt sätt. Men det gäller att inte göra någon större grej av det. Det gäller bara att fortsätta vara sig själv och inte konstla till det allt för mycket.

Vad tror du om premiären? Det känns som en match ni bör vinna.

– Såklart går vi in med förhoppningen att vinna. Därmed inte sagt att vi tror att det blir en lätt match. Min erfarenhet, både från Elitserien och allsvenskan, är att nykomlingar brukar vara ruggigt alerta i början av serien. De spelar mycket på att det är nytt.

– Karlskrona kommer säkert att försöka försvara sig med både näbbar och klor, så det gäller att vi lyckas luckra upp deras spel.