Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kapstad glänste och Mora hetare

Det blev en kanonstart för dalalagen när Hockeyallsvenskan drog i gång.

Mora tog en fin "skalp" på hemmais, 5-3 mot tippade topplaget Södertälje imponerar.

Leksand körde som väntat över nykomlingen Karlskrona (5-1). För Johan Ryno och kompani påbörjas redan i dag en lång bussfärd upp till Haparanda (Asplöven borta på lördag).

Glädjande att power play fungerade bra från början för såväl Leksand som Mora.

Tre läckra fullträffar av Leksand i numerärt överläge, där Johan Rynos 2-0 var "hockeygodis", som förre LIF-tränaren Leif Strömberg uttryckte det.

Mora visade även upp ett vasst pp mot "Kringlorna". Två mål i detta spelsätt, något som stärker självförtroendet.

Leksand gjorde långt ifrån någon bra match, sett till 60 minuter. Däremot var andra perioden spel högklassigt. Nykomlingen Karlskrona, med en gång i tiden sparkade LIF-tränaren Tomas Kempe i båset, blev då varse om vad som kommer att krävas på den här nivån.

Kempe var givetvis mycket besviken efteråt, och det blev säkerligen en tung hemresa för laget liksom för de fyra busslaster med supportrar som gästade Tegera Arena.

Det fanns en del att glädja sig åt i hemmalaget. Johan Rynos hårda individuella försäsongsträning i Stockholm gav utdelning direkt. Två mål och en rakt igenom stabil insats.

Tillsammans med födelsedagsbarnet Jens Bergenström (32 år i går, grattis!) och Mark Hurtubise utgjorde Ryno matchens mest sevärda enhet och anfallsvapen.

Kevin Kapstad är en av två värvningar Leksand gjort inför säsongen. Den spelskickliga backen är handplockad för att ge spets åt lagets power play. Sportchef Tommy Salo har scoutat väl. Vid samtliga pp-mål stod Kapstad för assisten.

Det var en match som annars inte bjöd på speciellt mycket fysiskt spel. Publiken tände till när unge Jacob de la Rose i slutperioden delade ut några härliga offensiva tacklingar.

Södertälje har nämnts som en kandidat till en direktplats till kvalserien. Mot Mora hade SSK inte mycket att sätta emot.

Efter en nervös, lite krampaktig, start från hemmalaget tog Patric Weners mannar tag i taktpinnen rejält i andra och tredje perioden.

Segern var odiskutabel, MIK:arna jobbade hårdast och visade en hetare vilja.

På fredag får man bekänna färg på allvar. Bortamöte med Malmö, skåningarna som överraskande vann premiären i Örebro med matchens enda mål. Men Mora brukar göra bra ifrån sig i Malmö.

Noterbart i övrigt är att Asplöven spelade en statistroll i Karlskoga och att lagets forwardsstjärna Conny Strömberg drog på sig matchstraff.