Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känslan viktigast för Anna

I helgen drar skidsäsongen i gång på allvar med tävlingarna i Bruksvallarna.
Och det är en viktig säsong som väntar, där en plats i laget till VM i Val di Fiemme ligger i potten.

IFK Moras Anna Haag har en given plats i det laget, så för henne är placeringen i Bruksvallarna inte det primära.

– Resultatet är inte det viktigaste, utan jag ska leta känslan. Jag hoppas att det kommer att kännas bra någon av dagarna, säger Anna.

Till den här säsongen har Anna bytt skidmärke, något som hos vissa kan vara lite problematiskt. men Anna har bara haft positiva erfarenheter av skidbytet.

– Det har fungerat skitbra. Jag och Lasse Frykberg har testat jättemycket, säger Anna.

Lasse Frykberg är ny vallare åt Anna till den här säsongen. Tidigare var det en annan Morabo som skötte Annas skidor, Anders Niemi.

Anna missade inledningen av landslagets läger i Bruksvallarna på grund av förkylning.

– Men nu är jag kvitt förkylningen. Jag har kört intervallträning nu på förmiddagen, säger Anna när DT-sporten pratar med henne på onsdagen.

För Falun- Borlänges nyförvärv Sara Lindborg är situationen inte den samma som för Anna Haag.

Sara petades ur a-landslagstruppen inför den här säsongen, men målet är att ta tillbaka platsen, och Falutjejens stora mål är VM i Val di Fiemme.

– Det är viktiga tävlingar i Bruksvallarna. Jag vill prestera bra för att få köra världscupen i Gällivare helgen därpå. VM är det stora målet, men då måste jag komma ut och köra världscupen, säger Sara.

Formen hur känns den?

– Träningarna har känts bra på slutet, säger Sara som likt många andra kommer att debutera i ny klubbdress.

Sara lämnade Östersund för Falun-Borlänge till den här säsongen, Emil Jönsson gick från Årsunda till Mora och Lars Suther från Mora till Lima IF, Anders Södergren från Östersund till Hudiksvall för att ta några klubbyten.

– Det ska bli skoj att få köra i Falun-Borlänges dräkt, menar Sara.