Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kanske lånas ut"

Anthony Guttig, 24, har haft en tuff inledning i Mora.
Nu pågår diskussioner om fransmannens framtid.
– Vi får se lite vad han vill själv, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

Mora plockade in fransmannen Anthony Guttig med avsikten att han skulle producera en del poäng.

Riktigt så har det inte blivit.

24-åringen står på två mål och två assist efter 19 matcher.

– Han åkte på en rejäl smäll och blev borta sju till åtta veckor på försäsongen. Det har påverkat hans säsong, säger Peter Hermodsson.

I går gick bloggaren Mr Madhawk ut med att det nu är klart att Guttig lämnar Mora.

– Jag vet inte var han fått det ifrån. Det stämmer inte. Vi har inte pratat med Anthony ännu och vi vet inte riktigt vad som händer. Om han spelar med vårt J20, eller om han kanske lånas ut. Vi får se lite vad han själv vill.

Klart är att Mora inte är nöjda.

– Han har haft det kämpigt och har inte riktigt hängt med. Varken Guttig eller vi är nöjda med hur det sett ut. Han har inte bidragit med det han själv, eller vi vill att han ska göra.

När något beslut om Guttig tas är inte klart.

– Det är ett svårt läge i Europa just nu med NHL-lockouten och att bli av med spelare, och Mora IK har inte den ekonomin att vi bara kan plocka in vem som helst. Men vi kastar inte några spelare på soptippen. Vi ska prata med Guttig här så får vi se vad som händer.