Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känd bankman i Lima går i pension

/
  • Bankpensionär. Bankkamreren och kontorschefen vid Handelsbankens kontor i Lima Per- Arne Oscarsson har gått i pension efter 43 år i Handelsbankens tjänst.

Annons

Men det var annars vid Handselsbanken i Malung som Per-Arne Oscarsson började sin bankman 1964. Då var Handelsbanken beläget i Skinnargårdsfastigheten och Per-Arne fick också vara med om att arbeta en tid i de lokaler som Handelsbanken har idag i Malung. Men efter fyra-fem år blev Per-Arne Oscarsson kontorschef vid Handelsbankens kontor i Lima.

- Att njuta steget från att arbeta och bli pensionär sker med delade känslor. Det är naturtligtvis litet vemodigt eftersom man varit samma arbetsgivare trogen i ett helt yrkesliv säger Per-Arne Oscarsson.

- Man skulle jag börja om från början skulle jag inte tveka. Jag skulle börja som bankman vid Handelsbanken. För jag har alltid trivts med mitt arbete och min arbetsgivare och det har gjort att man inte varit någon hoppjerka som bytt jobb utan jag har haft samma arbete sen jag var 18 år säger Per-Arne Oscarsson som bara haft en chef i sitt yrkesverksamma liv nämligen Gunde Gustafsson i Malung innan han själv i slutet av 1960-talet blev kontorschef vid banken i Lima.

På den tiden fanns det två Handelsbankskontor i Lima nämligen det som finns i dag samt ett i Limedsforsen som lades ner i början på 1970-talet.

- Vi har aldrig varit någon filial till Malung som många tror utan vi har varit ett eget fristående kontor och ett par-tre personer har arbetat vid banken.

Per-Arne Oscarsson berättar att han i stort sett bara har ljusa minnen av sitt arbete men fick för fyra år sedan uppleva en skräckupplevelse i samband med ett väpnat rån mot bankkontoret i Lima.

- Det var naturtligtvis en hemsk och ruggig händelse att först stå framför en rånare med skjutvapen och sen bli bunden. Men ingen skadades och jag tycker att vi klarade av det inträffade på ett bra sätt säger Per-Arne Osacarsson.

Per-Arne Oscarsson har också upplevt ytterligare ett rån men det skedde mot postkontoret i Lima som på den tiden fanns i samma fastighet som Handelsbanken.

- Jag har naturligtvis mycket att sysselsätta mig med när jag nu blir pensionär. Har fru, tre barn och tre barnbarn och sen har jag ett stort intresse för jakt, fiske och föreningsliv säger Per-Arne Oscarsson. Per-Arne bor i villa i Heden i Lima och han har också en flottarkoja vid Almsjön i Lima där han ofta håller till i samband med jakt.

Men en del uppdrag kommer Per-Arne att ha kvar och känner vi honom rätt kommer han nog också att dyka upp ganska ofta vid bankens kontor i Lima även som pensionär. Och just nu laddar han för Limarallyt där han är tävlingsledare sen mer än trettio år tillbaka.

Den som tar över som kontorschef för Handelsbankens kontor i Lima är Lena Eggens som arbetat de senaste åtta åren vid banken i Lima.

Mer läsning

Annons