Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanadensaren lämnar Mora IK i dag?

Under onsdagen meddelade Mora IK att Patrik Anderssons karriär är över.
I dag kan ett nytt tråkigt besked komma, då klubben har ett möte om Jeremy Collitons framtid i klubben.

Annons

Frågan är om det finns någon framtid i MIK för den skadade kanadensaren?

– Vi ska ha ett möte med Colliton, Patric Wener, vår egen läkare (Thomas Marnéus) och ytterligare läkare, meddelade Peter Hermodsson torsdag eftermiddag.

28-åringen fick större delen av fjolåret förstörd på grund av en hjärnskakning, men spelade några matcher i slutet av säsongen i en mindre kanadensisk liga.

Det var med den vissheten som Mora IK plockade hit Jeremy Colliton och det ser ut att bli en chansning som inte gick hem.

Colliton var tänkt att bli en ledande spelare i MIK, men hann bara med ett par allsvenska matcher och har sedan dess gått skadad.

Orsaken till att han inte spelar vill inte Mora gå ut med, utan man säger bara att det rör sig om en överkroppsskada.

Men med tanke på fjolårssäsongen talar det mesta för att det handlar om en ny huvudskada. Det är något som Mora IK inte vill bekräfta, klubben har också fått order av Colliton själv, som sagt att Mora bara får gå ut med att han har en överkroppsskada.

Lite klarare besked lär komma under fredagen.

Har han tränat någonting den sista tiden?

– Han har cyklat lite, svarar klubbdirektören.

Kan Jeremy Colliton bli ett nytt Prestin Ryan-fall?

– Där blev vi lurade av en agent och av en läkare. När det gäller Jeremy var allt okej innan han skrev på, säger Peter Hermodsson.

Prestin Ryan kom till Mora mitt i förra säsongen och även han hade en historik av huvudskada som tydligen mörkades för Mora.

Ryan fick smäll i sin elfte match med MIK, vilket också skulle bli hans sista i klubben. Kontraktet bröts och han skickades hem.