Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan utekatt bli innekatt?

Annons

Fråga: Min 7 åriga katt blev påkörd för två år sedan. Ni fixade honom han haltar lite men det går bra. Jag har nu flyttat lägenhet på grund av sjukdom och undrar om det är djurplågeri att jag har honom som innekatt.

Han sitter i sitt fönster och glor hela dagarna. Jag försökt att få ett hem på landet men ingen vill ta hand om honom. Han är en underbart duktig råttfångare. Svara snälla är det bättre han får somna in, eller kan han vänja sig med tiden.

Tack på förhand

/ Royne

Svar:  Det är en svår fråga du ställer. Katter vill helst att det ska vara som det brukar (alltid) och de tar därför rätt lång tid på sig att vänja sig vid ett nytt sätt att leva.

Prova att aktivera din katt inomhus genom att leka med honom. Använd en uppsättning leksaker som du byter ibland. Det finns också leksaker som man kan ha mat i så att det blir lite mer jakt/lek-känsla.

Ge honom lite tid, kanske några månader.

Med vänlig hälsning
Mimmi Granar
Leg vet