Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan täcke orsaka klåda?

Annons

Fråga:  Jag har ett dräktigt nordissto som går på lösdrift. Hon har för drygt en vecka Svarsedan fått klåda på rygg, kors och länd. Hon har gått med täcke med "andas"-funktion (regntäcke), som jag nu har tagit av henne i hopp om att klådan ska försvinna. När jag borstar henne så njuter hon i fulla drag och man ser hur läppens "klireflex" kommer igång. Hon sträcker på halsen och tycker det är så skönt så att hon inte vet vart hon ska ta vägen.

Hon tycker till och med det är fantastiskt skönt när jag lägger på sadeln eller bara lägger handen på det utsatta området. Jag upplever, efter ett par dagar utan täcke, att klådan gett med sig lite, men inte tillfredsställande. Kan det bero på att huden inte får luftas ordentligt eller att det blir för varmt med regntäcket? Eller finns det någon annan förklaring? Slutligen hur kan jag behandla henne på bästa sätt?

MVH Lina


Svar:
 Ditt nordsvenska sto tycker nog att täcket är för varmt, och den päls hon har räcker till för att hålla värmen. För att sköta hårremmen, är det bästa om du ryktar regelbundet, så att allt löst hår kommer bort. Det blir en trevlig stund för både stoet och för dig.

MVH Björn Gammelgård