Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan smärta orsaka utfall?

Fråga:  Vi har en schäferblandning på snart  nio år.För ett år sedan fick vi reda på att han hade kraftig spondylos i ryggen, och han har efter det gått på sim- och akupunktur. Han får smärtstillande varje dag.

Han började göra utfall och flyga på mina föräldrars hund som han är uppväxt med och är hos dagtid några dagar i veckan. Sen helt plötsligt en dag nu i sommar började han göra närmande mot vår äldsta dotter som är fem år. Han följer efter henne och tittar konstigt på henne. Fick hålla stenkoll några veckor och sedan gick det över.

Nu började det igen och jag blir väldigt bekymrad. Vad beror betendet på? Vi har en dotter på två år också och han gör inte så mot henne. Kan det ha något med att göra att han har väldigt ont?

/Tanja


Svar:  Jag är ingen veterinär, men beteendet kan nog peka på att han sätter barnet i samband med smärta. Det kan vara så att dottern i alla välmening bara klappade honom och det började göra väldigt ont. Det var inte hennes fel, men han såg henne och att det var hon som orsakade den hemska smärtan. Alltså måste han hålla koll på henne, tycker han. Förmodligen samma sak med den andra hunden. Jag antar att ni har kontakt med veterinär så ni vet på ett ungefär hur ont han har. Jag tror med all sannolikhet att det har med smärtan att göra.

//Inger