Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan bli fortsatt produktioni lasarettsköket i Ludvika

Dala Måltidsservice kommer troligen inte att överklaga kammarrättens beslut. I så fall kan kommunen snart skriva avtal med Sodexo om matleveranser till äldreomsorgen de närmaste fyra åren.
Men Dala Måltidsservices vd öppnar nu för viss fortsatt produktion i lasarettsköket.

– Vi vill göra vad vi kan för att behålla arbetstillfällen i Dalarna, säger Michael Signäs.

Ett alternativ är att undersöka om Ludvikadelen kan leverera matprodukter till de enheter som moderbolaget Compass Group har spridda över Sverige.

– Det man skulle kunna tänka sig är produktion i Ludvika av såser, stuvningar, ärtsoppa, bruna bönor med mera. Det här är produkter som man köper från andra tillverkare och det vore väldigt positivt om det kunde bli fråga om egentillverkning i stället, tycker Michael Signäs.

Compass Group har enheter över stora delar av Sverige, från Trelleborg i söder till Umeå i norr, och dagligen tillverkas det cirka 55 000 portioner som bland annat levereras till kunder i offentliga sektorn.

Om man kan få i gång viss produktion i Ludvika skulle kanske sex av jobben kunna räddas.

– Om vi bara lägger ner så blir 22 personer arbetslösa. Jag hoppas att vi kan lämna besked i frågan inom två veckor, säger Signäs och framhåller i sammanhanget betydelsen av att få ett nytt hyresavtal med landstinget.

Detta då man vid eventuell fortsatt verksamhet i Ludvika inte kommer att behöva använda hela lasarettsköket.

– Det gäller att vi får till ett vettigt hyresupplägg med landstinget.