Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalmars första halvlek avgjorde

Annons

Tråkiga Kalmar har blivit roliga Kalmar. Åtminstone i 45 minuter.

Efter ledning med 1_0 i första halvlek stängde laget igen och snodde samtliga tre poäng borta mot guldkandidaten AIK.

I fjol var det Ari da Silva som gjorde flest mål i Kalmar. Brassen vann skytteligan på 15 mål, många gånger framspelad av kompisen César Santin som var tvåa i allsvenskans passningsliga med nio assist.

Den här gången var det ombytta roller _ med Santin som målskytt och da Silva som passare.

Brassen fick ett pass från Ari da Silva strax utanför AIK:s straffområde i den 35:e minuten. Han laddade med högerfoten och kunde se bollen smita in vid Daniel Örlunds vänstra stolpe.

Kan ni bli ett topplag i år?

Det handlade mycket om brassarna på topp men det var en typisk lagseger av ett mycket starkt Kalmar. Den första halvleken var underhållande där Kalmar långa stunder pressade tillbaka AIK som inte riktigt hängde med i motståndarens snabba passningstempo. Det var ett tillslag vid varje pass och man sågade sig ofta igenom AIK:s starka mittfält.

Dessutom lyckades Kalmar skärma av spelfördelaren Dulee Johnson som gick allt längre ner för att hämta bollar. Wilton Figueiredo hamnade också allt djupare ner i planen och AIK:s anfallsspel stannade upp. Man tvingades sedan börja lyfta långa bollar upp till anfallet _ ett lätt byte för det storvuxna Kalmarförsvaret.

I den andra halvleken sjönk Kalmar allt längre ner i banan och AIK kunde flytta fram fler spelare. Men man hade svårt att skapa några riktigt bra chanser. Den bästa kom på en frispark av Wilton Figueiredo som Peter Wastå fick problem med men lyckades rädda till hörna. Närmare än så kom aldrig AIK och Kalmar kunde bärga sin första seger mot AIK på Råsunda på 25 år.

Så bra att det kan räcka riktigt långt i årets allsvenska.

TT

Mer läsning

Annons