Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalmar i topp i allsvenskan

Annons

Kalmar var den stora vinnaren i måndagens spel i den täta fotbollsallsvenskan. Den klara bortasegern över Gais, 3_0, förde upp Kalmar från sjätte till första plats. Inom loppet av några minuter i första halvlek gick Kalmar fram till 2_0 genom Patrik Rosengren och Lasse Johansson. Rasmus Elm fastställde slutresultatet i den andra halvleken.

Tre olycksminuter förstörde kvällen för Trelleborg hemma mot Djurgården. I den 70:e minuten blev ghananen Michael Mensah utvisad efter sitt andra gula kort, och inom loppet av två minuter hade Djurgården utnyttjat överläget med att göra två mål. Det första målet var ett praktfullt självmål av mittbacken och lagkaptenen Linus Malmqvist som språngnickade otagbart i krysset för den egne målvakten Christian Fegler. På tilläggstid gjorde Patrick Amoah 3_0 för Djurgården, som klättrade fyra placeringar till sjunde plats.

AIK och Halmstad spelade oavgjort på Råsunda. AIK tog ledningen på straff genom Markus Jonsson och fem minuter in på andra halvlek kvitterade Martin Fribrock för Halmstad.

TT

Mer läsning

Annons