Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle och hans vänner hade genrep på Skeer

Det var fullsatt på folkparken Skeer i måndags kväll då Kalle Moraeus och hans vänner, Lasse Kronér och Abalone Dots hade genrepsföreställning på den show som de gett sig ut på turné med. I morgon kväll, onsdag, har de premiär på Växjö konserthus.

Kalle och hans vänner bjöd på en föreställning med härlig musik och mycket humor. Hemmapubliken var med på noterna, stämningen på Skeer var hjärtlig och folk applåderade och skrattade. Av publikreaktionerna att döma kan den här showen bli en riktig succé. 18 föreställningar är bokade. Efter Växjö blir det Karlskrona på fredag. Till helgen är Kalle Moraeus med på invigningen av Friends arena i Stockholm men sedan fortsätter turnén som avslutas den 8 december på Halmstads teater.

Showen börjar med lite spex på en storbildsskärm men sedan kommer Kalle Moraeus fram på scenen och sjunger Underbart följd av två Orsalåtar, Hammares gånglåt som kalle spelade i TV som nioåring, och en Hambraeuspolska i arrangemang av Jan Johansson.

Lasse Kronér ville också försöka sig på folkmusik och det blev med något som han döpt till Kalle Moraeus mormor stoppar strumpor. Den musikaliska resan fortsatte sedan till Irland och med Abalone Dots till amerikanska södern. Bandmedlemmarna Rebecka Hjulström, Sophia Hogman och Louise Holmer behärskar inte bara amerikansk bluegrassmusik, de visade också att de ge sig i kast med Dan Anderssons Du liv.

– Grymma tjejer, tyckte Lasse Kronér.

Kalle och Lasse spexade till publikens förtjusning som prinsessa och prins och som buktalaren och hans docka.

Det är mycket roligt i showen men också något allvar och tänkeväckande som då Lasse Kronér berättar om nära vänskap och framför en låt till en vän som dött.

Slutet närmar sig med förtätad stämning då Kalle Moraeus spelar Koppången. Ett fint slut på föreställningen men publiken ger sig inte utan applåderar fram ett extranummer.