Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle Moraeus tål att tittas på

I tisdags kväll tog Kalle Moraeus och tv-programmet Moraeus med mera, hem priset som bästa underhållningsprogram. I går, på tidningens avdelning för platsannonser, mötte vi hans trygga blick som lockbete i Orsa kommuns jakt på en ny näringslivschef. Rekryteringen och annonsen kunde knappast ha fått bättre marknadsföring än att Moraeus just vunnit underhållningspriset i svensk tv.

Samarbetet mellan kommunen och Kalle Moraeus är ett begåvat grepp för att sätta Orsa på kartan. Förra årets tv-program från Orsa med spelmannen som huvudperson har fått en fortsättning i sommar och det skulle inte förvåna om fjolårets höga tv-tittande kommer att slås med råge den här säsongen. Snittsiffran under förra säsongens program var 1,3 miljoner tittare!

Förhoppningsvis faller greppet med Kalle som "rekryteringsbete" väl ut. Under alla förhållanden kommer hans tv-program att locka nya besökare till Orsa. Tv-bilderna från trakten är förföriska och Kalle Moraeus tål också att tittas på. För han bara är. Det räcker välförtjänt långt.