Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle kom hem med Kristallen

Det var en mycket glad Kalle Moraeus som kom hem till Orsa i onsdags. Kvällen innan hade han i en direktsänd prisutdelning fått ta emot tv-priset Kristallen för Årets underhållningsprogram.
– Det var en omtumlande upplevelse. Jag var helt övertygad om att Melodifestivalen skulle vinna, säger Kalle Moraeus.

Kalle Moraeus har en intensiv tv-period just nu. Förra söndagen var det premiär för årets programserie med Moraeus med mera. I tisdags hölls den direktsända galan där tv-priset Kristallen delades ut och den 10 september är han huvudperson i släktforskningsserien "Vem tror du att du är".

När tidningen pratade med Kalle Moraeus för en vecka sedan, så sa han att det var svåra konkurrenter i hans klass.

– Jag tror att det blir svårt att slå Melodifestivalen. Trots allt får jag se det som en ära att vara nominerad.

Det var med blandade känslor som Kalle åkte till Kristallen-galan. Under måndagen satt han på älgpass i Särna-trakten.

– Där hände det också saker. Jag hade en kviga framför mig, men på ett par sekunder var hon borta.

I stället för älgslakt fick Kalle sätta sig i bilen och åka mot Stockholm. Egentligen ville han vara kvar och jaga älg, men galan var ett "måste".

– Jag fattade ingenting när det ropades ut att Moraeus med mera vunnit Kristallen. Det var helt omtumlande.

Moraeus med mera är en programidé som Kalle själv format.

– Vi har inte knyckt någonting utan producenten Tina Graffman, Meter Television, finslipade min idé till vad programmet är i dag. Hon är otroligt skicklig och det mesta hon tar i blir succé. Ändå är jag fortfarande förvånad över att programmet haft sådan genomslagskraft att vi vann Kristallen redan efter den första säsongen.

På väg tillbaka till älgjakten så mellanlandade Kalle hemma i Orsa. I bilen hade han Kristallen och många lyckönskningar med "Grattis Kalle" hördes från lunchkamraterna.

Tidningen fotade Kalle på hemmaplan med Kristallen och Järnvägsgatan i bakgrunden. Priset åkte sedan in i bilen igen och ner i en grön jägarstövel.

– Det är perfekt förvaring. Står den så här är det ingen risk att den ramlar omkull och går sönder, skrattar Kalle Moraeus.