Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalasstart för Friberg

Robin Friberg, 21, vann SM-premiären i Sandviken.
Ludvikaförarens seger i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen räckte dessutom till en tredjeplats totalt.
– Jag åkte hit för att vinna. Jättekul att vi lyckades, säger Friberg.

Annons

Marginalen till tvåan i klassen, Motalas Jimmy Joge, blev 19,5 sekunder.

– Vi har haft en kanondag. Vägarna var kalasfina och vi hade inga problem överhuvudtaget, säger Friberg.

Fyra i klassen blev klubbkamraten i Ludvika MS, Thomas Thunström, som ifjol även blev totalfyra i SM efter bronsmedaljören Friberg.

Jennie-Lee Hermansson från Skamhed slutade tia.

En annan dalaförare, Säters Markus Hällbo, höll i stort sett samma tempo som Friberg på de två första sträckorna, men körde av på den tredje och tvingades bryta.

Ende dalaföraren i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen, Hasse Gustafsson, Vansbro MS, försvann redan på den första sträckan med en trasig koppling. Inte heller Johan Eriksson, Ludvika MS, fullföljde SM-rallyt. Eriksson, som tävlar i klassen trimmat tvåhjulsdrivet, bröt med drivningsproblem på den andra sträckan.

I klassen otrimmat 2wd segrade Mattias Adielsson, Göteborgs MF, med SMK Hedemoras Christoffer Bäck som co-driver.

Överlägset snabbast på de sex sträckorna i Vinterpokalen var Pontus Tidemand, SMK Eda, som vann med över tre minuters marginal till tvåan Jari Saarinen. Frånsett Tidemand matchade Robin Friberg de trimmade bilarna. Han var endast tolv sekunder efter Saarinen.