Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KAIS Moras landslagscenter Johanna Holmbom återupptar innebandykarriären

KAIS Moras Johanna Holmbom la ner säsongen i december på grund av skador. Efter viss tvekan har hon nu bestämt sig för att plocka upp innebandykarriären igen.
– Jag saknar innebandyn, jag vill inte sluta än, säger Johanna Holmbom, som är klar för en fortsättning i KAIS Mora.

KAIS Moras landslagscenter Johanna Holmbom har haft problem med sina knän under stora delar av karriären. I samband med en landslagsturnering och senare träningsläger i november och december förra året skadade hon knät igen, och bestämde sig för att lägga ner säsongen.

Sedan dess har det även varit oklart om hon skulle fortsätta satsa på sporten, eller om innebandykarriären var över.

– När jag skadade mig så skulle jag antingen satsa och göra rehab och kanske vara tillbaka till slutspelet, och jag tog ju beslutet då att jag inte hade motivationen och orken att göra den resan igen, men jag känner att jag inte är riktigt färdig, säger Johanna Holmbom, som nu har bestämt sig för att plocka upp elitkarriären igen och fortsätta satsa i KAIS Mora.

– Jag saknar innebandyn, jag vill inte sluta än, så känner jag, säger Holmbom som förklaring till beslutet, som växt fram med tiden.

– Det var inte så att jag en dag vaknade upp och bara "nu ska jag köra", utan jag har väl alltid funderat på det. Sedan har det inte varit aktuellt förens nu hur man skulle göra inför den här säsongen, för det har inte varit aktuellt att jag skulle börja tidigare. Men jag har pratat med KAIS de här dagarna och då har det blivit så att jag har bestämt mig.

Hon jobbar fortfarande med rehabiliteringen av knät, men säger att hon är redo att köra när försäsongen med laget drar i gång.

– Jag har inga problem att springa och träna så. Jag behöver ju köra rehab hela sommaren också, men med en bra sommarträning tror jag att det inte ska vara några problem att köra. Sedan vet man aldrig vad som kan hända, men det får visa sig.

Har det varit aktuellt att fortsätta i någon annan klubb?

– Nej, ska jag köra så vill jag köra med KAIS Mora, så har det varit, det har inte varit aktuellt med något annat.

Läs också:

Landslagsbacken Moa Tschöp på väg att lämna Kais Mora

Fler landslagsspelare förlänger med KAIS Mora

KAIS Moras nyförvärv Lina Svarfvar vann VM-guld: "Det kan inte bli bättre"

Kais Moras glädjebesked – landslagsspelarna Wijk, Hill och Andréason stannar i klubben