Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kais Mora värvar U19-landslagsspelaren Lina Svarfvar

Kais Mora har gjort klart med sitt första nyförvärv.
U19-landslagsspelaren Lina Svarfvar flyttar hem till Dalarna från Umeå.
– Det känns overkligt. Det kan inte bli bättre, säger centertalangen till expressen.se

Lina Svarfvar är fostrad i Rättvik, men har de senaste säsongerna spelat i division 1 med RIG Umeå. Länge planerade hon att flytta till en större stad innan till sist Kais Mora lyckades ro värvningen i land.

– Ja, jag ville inte tillbaka hem först. Jag tänkte att jag kunde göra det sedan. Mora kändes så litet. Men så var jag där på besök och då kändes det bra. Jag kommer närmare min familj och jag ska ändå inte plugga, så det känns väldigt bra, säger hon.

Flera klubbar har varit intresserade av Svarfvars underskrift.

I Mora ser hon fram emot att ta ytterligare steg i utvecklingen.

– Jag vill komma in i gänget, komma in i allt. Men jag vill självklart prestera också. Jag hoppas det kommer gå bra och att jag kanske utvecklas med bra spelare runt mig.

Den gångna säsongen gjorde Svarfvar 21 poäng för RIG Umeå i division 1 norra.

Kais Mora har haft ögonen på henne en längre tid.

– Vi är otroligt glada för vi ville verkligen ha henne. Vi har haft koll på henne hela resan där uppe i Umeå och känt att hon är en av spelpjäserna vi vill ha. Det är kul att ha unga, hungriga spelare, säger Kais Moras team manager Josef Alkelöw till expressen.se.

Fler värvningar väntas inom den närmaste tiden. Ett aktuellt namn är schweiziska stjärnan Corin Rüttiman som enligt expressen.se har varit på besök i Mora.