Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kais Mora ute efter revansch

Kais Mora har revansch att utkräva på Iksu.
I morgon lördag möts fjolårets SM-finalister uppe i Umeå.
Senast lagen möttes var just i SM-finalen i våras i Malmö. Den matchen vann Iksu med förkrossande 7–1.

Så vi kan räkna med att det är ett revanschsuget Moragäng som sätter sig i bussen för färden norrut på fredagen.

– Visst är det så, men det är en ny säsong och en ny match. Men hur som helst ska det bli riktigt kul, säger målvakten Sandra Fredriksson.

Iksu var finallag förra säsongen. Den här säsongen har Umeålaget inte börjat så starkt. Laget ligger på en nionde plats i tabellen, under slutspelsstrecket, men med två matcher mindre spelade än Kais Mora.

– Det är tidigt in på serien. Att de ligger nia i tabellen nu spelar ingen roll. Iksu är helt klart ett slutspelslag. De hade ju en sju, åtta spelare i landslaget förra helgen i Euro Floorball Tour, säger Sandra.

Vilken typ av match kommer det att bli?

– Jag tror på en väldigt fartfylld match mellan två riktigt bra lag som vill spela innebandy, vill anfalla. Det kommer att bli en rolig match för publiken, säger Sandra.

Serien är bara sju matcher gammal, hur skulle du vilja summera er insats så här långt, och hur är din egen form?

– Jag tycker att det är bra av oss att vi tagit så många poäng (19), och att vi lär oss hela tiden. Vi tar med oss något efter varje match som vi kan jobba vidare på. Min egen form hoppas jag är på uppåtgående, och i min värld kan den alltid bli bättre, säger Sandra som varvar innebandyn med studier vid högskolan i Falun.

– Jag går på personal- och arbetslivsprogrammet. Det är en bred utbildning som är jättekul, avslutar Sandra.

En spelare saknas i Kais Mora, och det är Amanda Wall som för några veckor sedan opererade bort en meniskbit.

– Hon hade kunnat gå på nu, men vi låter henne köra rehab ett tag till, säger tränaren Roger Jonsson.

Kais Mora har förlorat en av de sju matcherna hittills i seriespelet, det var mot Dalen i just Umeå, 4–5, efter förlängning.