Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kais Mora-tränarens fräcka psykning inför SM-finalen

I potten ligger ett SM-guld.
Och dagen innan finalen passade Kais Mora-tränaren Noél Alm Johansson på att psyka motståndaren Pixbo med anledning av lagets bristande finalrutin.
– Pixbospelarna kommer att titta runt i arenan medan vi spelar matchen, säger Alm Johansson.

För Kais Mora väntar tredje raka SM-finalen och den fjärde på de fem senaste åren.

Flera av spelarna gör på Tele 2 arena under lördagen sin fjärde SM-final och för två av Kais-spelarna – backen Moa Tschöp (tidigare Djurgården) och lagkaptenen Anna Wijk (tidigare Iksu) – är det femte finalen.

SE ÄVEN: Kais Moras SM-finalresa i bilder – från tårarna 2012 till guldyran 2015

I Pixbos lag finns ingen spelare med SM-finalrutin och det är något som Kais-tränaren Noél Alm Johansson betonat under uppladdningen inför finalen.

– Det bygger självförtroende hos våra spelare, så det är klart att vi pratar mycket om det. Men det är bara en av bitarna som det handlar om i en final.

På pressträffen dagen innan finalen kunde Noél Alm Johansson heller inte låta bli att skicka en passning till finalmotståndaren Pixbo.

– Vi vet vad som gäller i en SM-final. För Pixbos spelare är det första gången och när deras spelare tittar runt i arenan för att kola hur allt ser ut så kommer vi att spela matchen.

När Alm Johansson fick frågan om vad som kommer att fälla avgörandet att guldet hamnar hos Kais Mora sa han så här:

– Det handlar om finalrutin. Dessutom har vi bättre spetsspelare än Pixbo och dessutom större kvalitet på våra breddspelare.

LÄS ÄVEN: Anna Wijk bäst i Sverige

Pixbos tränare Jonas Eliasson, som innan säsongen tippade att hans lag skulle möta just Kais Mora i SM-finalen, var dock inte sen att replikera Alm Johanssons psykning.

– Kais Mora pratar om rutinen. Vi tittar på i 50 minuter, sedan spelar vi i tio minuter. Det räcker för att vinna guldet. Vi är ett mycket bättre lag än Mora, säger Eliasson.

Kais Mora, som har ett SM-guld att försvara från i fjol, är i tredje raka SM-finalen efter en säsong som inte gått som på räls och där laget hade en del problem i grundserien och även stora problem med att slå ut Täby i kvartsfinalen.

– Vi har tränat hårt och jobbade med en formtopp till Champions cup-slutspelet. Sedan hade vi många spelare i VM och efter det så hade vi en liten dipp formmässigt. Men i slutspelet har vi visat vilket bra lag vi är och vi är inte nöjda ännu, säger forwarden Malin Andréason.

I herrfinalen står kampen om SM-guldet mellan Storvreta och Linköping.

LÄS ÄVEN: Amanda Hills makalösa resa