Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kais Mora redo för guldfest

Malmö arena, den 21 april 2012: Iksu krossar Kais Mora med 7–1 i damernas SM-final och plockar hem klubbens fjärde SM-guld på åtta år.

Malmö arena, den 13 april 2013: Kais Mora får sin finalrevansch på Iksu och tar klubbens första SM-guld sedan 1986 (då som Kristinebergs AIS).

Vilka lag som möts i SM-finalen i april nästa år kan förstås ingen veta.

Men det är ingen tvekan om att Iksu och Kais Mora får bära ett tungt favoritskap den här säsongen.

Och väl i en eventuell final tror jag att Kais Mora knäcker Iksu.

Det var bland annat rutinen och finalvanan som gav Iksu guldet i april.

Umeålaget, med sju SM-finaler på de åtta senaste åren, mot Kais Mora, en debutant i de här sammanhangen, där en enda finalmatch, med storpublik och ett helt annat tryck från media än vanligt, skapar speciella förutsättningar.

Med Sara Kristoffersson tillbaka i laget och med erfarenheten från vårens SM-final i ryggen, sätter jag min slant på Kais Mora i guldtipset.

Det märktes tydligt att Kristoffersson, av olika anledningar, inte presterade på topp under förra säsongen, men tänder Sara till på nytt så är hon fortfarande en världsspelare.

Offensivt urstarka Kais Mora och fysiskt starka lagmaskinen Iksu är lagen att slå den här säsongen, men vilka tar placeringarna närmast bakom toppduon?

I Djurgården har Hermine Dahlérus, Sveriges mest meriterade innebandyspelare genom tiderna, slutat.

Nu ryktas det om att hon är på väg tillbaka, men om inte så är fallet lämnar hon förstås ett stort tomrum efter sig.

Djurgården har å andra sidan värvat några namnkunniga spelare, bland annat Huddinges målspruta Katarina Ekstam, och blir ett topplag.

IBF Falun får svårt att upprepa fjolårets femteplats, men tar sig ändå till slutspel.

Borta är tunga namn som Malin Dalbjer, Sara Kristoffersson och Emma Lundmark, men det ger också utrymme för andra spelare att kliva fram.

Samstämmiga röster har pratat om glädje, fart och energi på träningarna, och nya tränarparets, Peter Hinders och Jocke Paulsen, offensiva och härligt kaxiga framtoning, kan bära laget långt.

Håll också ett extra öga på Elin Björkman, det 18-åriga forwardsförvärvet från Gävle GIK.

En fysiskt stark tjej med förflutet som bandyspelare, och som av flera ses som en "Årets rookie"-kandidat.