Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaffet räddade Christians liv

På SPF:s Tuna-Säters första månadsträff för hösten gästades föreningen av Christian Hedberg, idrottare, föreläsare och författare.

INSÄNT. Det var den där sommardagen 14 juni 2006. Det var skolavslutning och sommarens förväntningar låg framför alla. Christian och frun Marie skulle åka och testa sin klätterutrustning. Christian föll 10 meter från berget och hans liv förändrades för alltid. Han är i dag förlamad från midjan och ner och har svåra smärtor, 24 timmar om dygnet 365 dagar om året.

Christian berättade om tiden som följde och hur kaffet räddade honom när han för fösta gången efter tiden efter intensivvården kom på sjuksal och önskade kaffe. Det slutade i kaos då han fick akuta smärtor i magen som visade sig vara stora och svåra skador på de inre organen som förbisetts. Kaffet räddade hans liv vid det tillfället.

Christian berättade om sitt liv från dagen då livet ändrade riktning fram tills i dag.

Smärta, ångest, rädsla och bitterhet skapade ett drogberoende. Han är idag helt drogfri. Hans räddning har blivit extremt tuff träning. Han ägnar minst tre timmar varje dag åt någon typ av träning. Träningen är en stor del till för att slippa smärta. Under träningen producerar kroppen endorfiner som ger en viss lindring.

Han har representerat det svenska landslaget i Paralympics.

Christian berättade med erfarenhet och kunskap om hur viktigt det är för oss alla, hur valen vi gör här i livet, kan förändra livet och gör oss till den vi är. Vi står ständigt vid vägskäl och behöver välja åt vilket håll vi ska gå vidare. Vi har alltid två val, att acceptera och gå vidare eller att vara bitter och gräva ner sig.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel