Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaffeförsäljning inbringade 900 kronor

Under alla helgons dag fick folk komma till församlingshemmet och dricka och äta hembakat fikabröd. Fikagästerna fick själva välja hur mycket de ville betala och de 900 kronorna som kaffet inbringade gick oavkortat till Skut, Svenska kyrkan i utlandet.

Det har varit en tradition för Internationella gruppen i Malungs församling de senaste tio åren att sälja kaffe till kyrkobesökarna. De som tände ljus på gravarna eller de som gick på minnesgudstjänsten kunde komma in och fika och få en pratstund med andra besökare. Ett femtiotal personer att hade kommit för att njuta av en kaffepaus. En av besökarna var Per-Erik Sundkvist som hade varit på minnesgudstjänsten och lyssnat på kören som sjöng i kyrkan.

– Det var så fint med S:t Olofskören som sjöng, tycker Per-Erik.

Under allhelgonahelgen är det rikskollekt till Skut, det är alltså inte bara Malung som ställer upp och stöttar Skut. Många känner till sjömanskyrkan, men eftersom sjömännen inte längre är i land så långa tider minskade behovet av en egen kyrka. Därför har sjömanskyrkan smällt ihop med Svenska kyrkan i utlandet.

– De som kommer till kyrkorna i utlandet är fastboende svenskar, turister, au pairs och studenteter, det är enormt uppskattat, säger Katarina Karlsson som är medlem i internationella gruppen och ordförande för Skut-rådet i Västerås stift.

De som hade bakat brödet var bland andra Katarina Karlsson, Elisabeth Nilsson och Karin Persson, de är medlemmar i den internationella gruppen i Svenska kyrkan.