Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmarknaden i Sundborn – vacker som ett vykort

På söndagen lyste den sällsynta decembersolen över julmarknaden i Sundborn.
Ett varierat utbud av marknadsstånd var utspridda längs gångstråken i byn.
– Det har varit bra i dag. Allt som går att äta är lättsålt, säger Marie Sjögren, en av försäljarna.

Annons

Någon minusgrad, sol och gott om aktiviteter och marknadsstånd lockade söndagslediga besökare till Sundborns julmarknad.

Marknaden var utspridd till olika platser och hus runt om i byn vilket gjorde att det blev lika mycket promenad som handlande. En karta med de olika stånden utsatta fanns också uppsatt vid ån.

Våfflor, granar, ponnyridning och julkärvar är några exempel på marknadsutbudet.

Läs mer: Sundborn återfår sin butik

Lions som tillsammans med hembygdsföreningen ordnade evenemanget, var i full färd med att tända marschaller när DT var på besök.

– Vi har nog hållit på i fem sex år nu och vi märker att intresset växer för varje år, det är bra för orten, säger Göran Mattsson, en av Lions 23 medlemmar i Sundborn.

Marie Sjögren som har ett hus nära kvarnen, passade på att sälja både stickat, sytt och hembakt. Det var tydligt vad som gick bäst:

– Det har varit bra i dag. Allt som går att äta är lättsålt. Jag har sålt någon mössa också men det folk kan stoppa i sig går oftast bäst, säger hon.

I kvarnen var det svårt att komma in på grund av alla besökare, men vi lyckades få några ord med UF-företaget M-brace som sålde pins och armband för välgörande ändamål.

– Det är stort intresse och vi har sålt några armband redan. 80 procent av intäkterna kommer att gå till en flyktingorganisation, säger Moa Alm som sålde tillsammans med Matilda Wesslén och Maja Grönberg. Alla går mode- och designprogrammet på Hagströmska gymnasiet.

Man kunde på söndagen också besöka Carl Larsson-gården som var öppen för specialvisningar.

Läs också: Kungligt besök i Carl Larssongården